Title
I'm a paragraph. I'm connected to your collection through a dataset. Click Preview to see my content. To update me, go to the Data Manager.

A modern otthonok ma már teljességgel elképzelhetetlenek klímaberendezések nélkül, emiatt ezt a területet is az épületgépészethez soroljuk. Egy ingatlan klimatizálására rengeteg lehetőség létezik, de a leghatékonyabb általában az a rendszer, amit már a ház építésekor beszerelnek, hiszen egy központi klímarendszer nem csak sokkal hatékonyabb, mint bármelyik utólagos megoldás, hanem becsatlakoztatható a szellőzésbe, sőt nemcsak a hűtésben, hanem a fűtésben is segítséget nyújthat, tehát egyszerre három épületgépészeti területet fedhetünk le vele egy kalap alatt.
A központi klímarendszerek előnye még, hogy legtöbb elemük elrejthető, így csőrendszerük a falban vagy az álmennyezet mögött is futhat, tehát kizárólag a leállásoknál lesz érzékelhető a klíma megléte, melyekhez a beköltözéskor már pusztán csatlakoztatni kell a befúvó és átalakító eszközöket a használathoz. Hogy milyen elektromos berendezéseket szerelünk fel a klímarendszer kialakításakor, az a legtöbb esetben a lehetőségeken és a tulajdonoson múlik. A leghatékonyabbak és legnépszerűbbek a split klímák, melyek beltéri és kültéri egységgel ötvözve kínálnak folyamatosan kimagasló hatást, de ma már léteznek rejtett kültéri egységű megoldások, ablakklímák, sőt mobilklímák is, melyek ugyan nem kínálnak olyan jó teljesítményt, mint az imént említett típusok, de a legtöbbször természetesen áruk is jelentéktelenebb.