Title
I'm a paragraph. I'm connected to your collection through a dataset. Click Preview to see my content. To update me, go to the Data Manager.

A modern hőszigetelő-rendszerrel ellátott ingatlanok vagy passzívházak esetében a professzionális szellőzés megvalósítása elengedhetetlen a maximális komforthoz. A szellőztetés lényege, hogy a lakásból eltűnjenek a kellemetlen szagok, folyamatos friss levegő kerüljön a nyílászáróval nem rendelkező helyiségekbe is, miközben nemcsak meg lehet tisztítani, de a hőcserélős megoldással a felfűtése is kivitelezhető, így a lakásban rendkívül költséghatékonyan lehet tartani a komfortos belső hőmérsékletet.

A szellőzőrendszerek kapcsán alapvetően szabadáramlású- és kényszeráramlású megoldásokat különböztethetünk meg egymástól, így míg előbbiben a levegő a hőmérsékleti különbségek hatására szabadon mozog, utóbbiban egy ventilátor gondoskodik az áramlásról. Bármelyik légtechnikai rendszert is választjuk, kialakításukhoz nagyobb keresztmetszetű csövek hálózatára lesz szükség az egész lakásban, melyek elrejthetők a falszerkezetekben, de álmennyezetek alá is.

A passzívházak, vagy a nullához közelítő energiaigénnyel rendelkező ingatlanok egyik leggyakrabban alkalmazott szellőzési rendszere az úgynevezett hővisszanyerős szellőztetés, amivel rendkívül sok energiát takaríthatunk meg télen a fűtés, nyáron pedig a hűtés minimalizálásával. Lényege, hogy a kintről beszívott friss levegő a belső tér elérése előtt közvetetten találkozik a kiérkező levegőt szállító csőrendszerrel, így van ideje átvenni egy a belső komfortszintet megközelítő hőmérsékleti értéket.

Előnye, hogy a folyamatos szellőzés mellett még hidegben is kellemes hőmérsékletű friss levegőt kapunk, méghozzá garantálta pára- és huzatmentesség társaságában. Sőt mi több, egy csatlakoztatott szűrőrendszerrel a beáramló levegőt meg lehet tisztítani a szennyeződésektől, de akár a pollentől is, ami allergiások számára főként nagyon előnyös.